Fooldal
Jelentkezési lap
Kérdések, válaszok
Hírek
Képgaléria
Dokumentumok
Dolgozóink
Kapcsolat
 
 
 
 

Az eddig hozzánk intézett legfontosabb kérdések és válaszok:

   
 
- Ki jelentkezhet az óvodába?  
- Hány éves kortól járhat gyermekem óvodába?  
- Mikor kell az óvodába jelentkezni?  
- Kell-e térítési díjat fizetni?  
- Kik azok a baptisták?  
- Mitől baptista az óvoda?  
- Aki jelentkezik, annak baptistának kell lennie?  
- Mit és hogyan fognak oktatni a gyermekeknek?
- Érdemes-e Önökhöz beíratni gyermekemet?         Nyújtanak-e valami pluszt az egyéb óvodákkal     szemben?
   
         
   
A baptista közösségek a kereszténység protestáns felekezeteinek sorába tartoznak. A mai baptizmus tanítását és gyakorlatát a reformáció idején az anabaptista mozgalmak mérsékelt,     biblikus csoportjai közelítették meg legjobban.
A „baptista” kifejezés bemerítőt jelent, és az Újszövetség eredeti görög szövegéből származik. Baptista gyülekezet tagjává az válik, aki személyes megváltójának tartja Jézus Krisztust, erről vallást tesz és nyilvánosan bemerítkezik, követve Megváltónk gyakorlatát és rendelkezését, akit Bemerítő (Keresztelő) János keresztelt meg a Jordán folyóban. Nevünket e gyakorlat miatt kaptuk másoktól, de elfogadtuk magunkénak.
Magyarországon a baptista közösséget a kisegyházak körében is említik, bár ez nemzetközi méretekben nem aktuális, mivel a bemerített baptisták száma a világon már meghaladta a 41,5millió főt. (Családtagokkal, látogatókkal együtt kb. 100 millió ember tartozik a baptista gyülekezetek vonzáskörébe.) Újabban a történelmi egyház megnevezéssel is illetik a Magyarországi Baptista Egyházat, utalva ezzel arra, hogy több mint 160 éves múltra tekint vissza hazánkban.
További információ található: http://baptist.hu
 
         
               
                 
______________________________________________________________________________________________________________________________
 
Hajnalcsillag Baptista Óvoda