Lámpás csoport

A Lámpás csoportba vidám, mosolygós gyerekek, felnőttek járnak. Nagyon szeretünk sokat énekelni, játszani, tevékenykedni. A csoportszobánk és öltözőnk hangulatos, színes díszei dadus nénink szívét, keze munkáját tükrözi. Szívesen, nyitottan fogadjuk a hozzánk érkező gyermekeket, felnőtteket. A humor, a vidámság mindennapjaink szerves része. A gyermekeket szeretetre, elfogadásra, egymás segítésére neveljük, ahogyan Jézustól tanuljuk a Bibliából.

 

Óvodapedagógusok: Krisztiánné Tőzsér Judit óvodavezető

Schönek Anna

Pedagógiai asszisztens: Nagy Bettina ,

Szűcsné Nagy Magdolna

Dadusnéni: Fodor Jánosné Andi néni

 

 

Bárka csoport

„Ezt monda az Úr Noénak: Menj be egész házad népével a bárkába, mert csak téged találtalak igaznak szívem előtt ebben a nemzedékben.”

Bárkánk fedélzetén igyekszünk minden nap megteremteni a nyugodt, biztonságos, szeretetteljes légkört. Az ide járó gyermekek szeretnek együtt játszani, alkotni, építkezni, rajzolni, gyurmázni.

Nagyon kedvelik a meséket, bibliai történeteket, melyeket a bábparavánon tovább élhetnek, dramatizálhatnak.

Szeretjük a természetet, így sokat kirándulunk, és közben tapasztalatokat gyűjtünk, megfigyeljük a körülöttünk élő világot.

Szeretnénk a bárka biztonságát, védelmét biztosítani csoportunkban, hogy az ide járó gyerekek testben, tudásban, lélekben egyaránt egészséges emberekké növekedjenek.

Óvodapedagógusok: Kézi Erzsébet

Nemeshegyi Zoltánné Erika néni

Dadusnéni: Csóka Mária

 

 

Kalász csoport

A csoport létszáma 27 fő, melyből 15-en fiúk, 12-en lányok. 6 gyerek kiscsoportos, 6 középsős. A 15 nagycsoportosból ősszel 14-en mennek el iskolába.

Kedvelt játéktevékenységük a LEGO-zás, a szőnyegen való építkezés, ebben a fiúk és a lányok is aktívan részt vesznek.

Szeretnek még a DOBBLE játékkal is játszani, melyből többféle is van a csoportban (közlekedéses, iskolás, tavaszi, téli ünnepes,…). Ezek jól fejlesztik a gyerekek figyelmét, koncentrációját, ami az iskolába lépéshez feltétlenül szükséges.

A kisebbek döntően a kirakókkal, mesekockákkal tevékenykednek.

A mesedramatizálás, 1-1 bibliai történet eljátszása fontos szerepet kap a csoport életében. A szülők ebben is aktív partnereink, hiszen a nyílt napokon örömmel lepik meg ők is a gyermekeiket 1-1 jelenettel (Z.Z: A három nyúl; A rátóti csikótojás,).

A csoport neve: KALÁSZ, mely a pázsitfüvekre, így a gabonafélékre jellemző összetett virágzat. Ebben a kalászban fejlődik ki, érik be a maghozó füvek termése, amit Isten az ember eledeléül teremtett és rendelt:

„ …Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt,…, mindez legyen a ti eledeletek.” (I, Mózes 1:29.)

Mi is ilyen kis magokat szórunk el a gyermekek szívébe, mely majd:

„…termést hoz: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit.” (Máté 13:8.)

Óvodapedagógusok: Zsákai Lénárdné Ilonka néni

Varga Katalin

Dadusnéni: Józsáné Csóka Adél